Thursday, August 18, 2011

Mangatar... Apakah?

Apakah itu Mangatar?
Mangatar ni tempat untuk korang reka avatar sendiri.
Ikut cita rasa anda untuk muka macam mana.
Sebelum ni, kita asyik cari gambar kat google untuk dijadikan avatar kita.
Macam2 gambar amik...
Gambar anime la, kartun, atau haiwan kegemaran untuk dijadikan avatar.
Sesetengah orang pula lebih selesa untuk letak gambar sendiri sebagai avatar.

Lepas ni tak payah risau nak pikir letak gambar apa untuk avatar kita.
Guna Mangatar sudah.
Tak perlu susah2 nak mendoodle-doodle lagi lepas ni... heeee

Cara nak guna Mangatar :
1- Pergi ke laman ---> http://faceyourmanga.com/

2- Tekan Create!

3- Pilih Gender
4- Create Mangatar


Dekat sini, korang kena pilih nak bentuk muka macam mana.
Nak kening macam mana.
Nak mata macam mana.
Ikut suka korang la.
Cuma kena pandai guna menu dia je...^^

Menu

Fungsi mengikut gambar menu:
muka = edit bahagian muka macam mata, telinga, hidung dan lain2.
rambut  = pilih stail rambut.
hanger = pilih baju dan kalau nak bertudung pun boleh.
10 = tak reti nak guna...heeee
cermin mata = perhiasan tambahan macam cermin mata, rantai dan lain2.
matahari = edit background gambar.
Lipstick = benda tambahan dekat muka macam eyeshadow, blusher dan lain2.

5- Save. Pastu isikan detail yang berkenaan.



6- Tunggu website tu create mangatar. Jangan ditutup pula page tu.
Lepas tu, dia akan bagi message macam kat bawah ni.


7- Korang check la mailbox email korang. Klik link yang dia bagi kat e-mail untuk download. 
Bila dah jumpa dia punya link, download...^^


Lihat hasilnya...^^
Ni saya punya... hohohoho

Macam muka saya tak???
P/s : Kalau korang rasa susah sangat... Meh saya tolong buatkan... ^____^
Masa saya tengah rajin ni apa salahnya...

5 comments:

  1. dah mangatar pulak.pas nie tinggal doodle pg mangatar lak..weee

    ReplyDelete
  2. @anis melon : Betul3...^^

    @Hira : Comel kan3333...

    ReplyDelete

Apa yang ada dalam fikiran anda?
Sila luahkan. hehe