Thursday, July 14, 2011

Nak bermain dengan En Google tak?

Kita boleh bermain dengan En Google.
Nak bermain bukan menggunakan google translate atau google search...
Tetapi guna google gravity...
Haah... kat google ada gravity...
Tak percaya?
cuba try buat...

Khas untuk internet lembap :
1- Pergi kat homepage google---> http://www.google.com.my
2- Type " Google Gravity".
3- Jangan tekan "Enter" atau butang "Google Search"..
Tapi tekan " I'm Feeling Lucky"
4- Lihat hasilnya...

Khas untuk internet laju :
1- Pergi kat laman ni---> http://mrdoob.com/92/Google_Gravity
2- Gerakkan mouse kat perkataan Google...
Gerakkan sahaja, tak perlu klik apa2...
3- Lihat hasilnya.

Untuk kesan lagi best... Cuba type apa2 keyword kat kotak carian pastu tekan search... Tak kisah apa2 contoh yahoo, baju, apa2 keyword pun... Dah tulis tu cuba tekan search... Lihat hasilnya...
Selamat mencuba...

Cuba bayangkan apa dah jadi dengan Google kalau betul2 ada gravity... Ish333...

2 comments:

  1. huru hara jadinya kalau xde graviti mcm tu.hik3.

    ReplyDelete

Apa yang ada dalam fikiran anda?
Sila luahkan. hehe