Sunday, March 26, 2017

Review Novel Pemburu - Hilal Asyraf

Apa yang membahagiakan saya ialah memiliki buku dari penulis yang diminati. yey Sudah lama meminati penulisan beliau sejak zaman universiti lagi. Mula terjebak dengan penulisan beliau bila membaca buku motivasi Batu Bata Kehidupan. Dari situ saya lihat yang beliau bukan penulis yang biasa2 tetapi luar biasa. Sejak itu, saya penuhkan rak buku saya dengan buku beliau antaranya novel Terasing, Sebelum Aku Bernikah, 30 Hari Mencari Tuhan, 25 Ayat Al-Quran Pilihan, Untuk Kita Pendosa dan terbaru novel Pemburu.

Apa yang best tentang Novel Pemburu ni?
Paling best tentang novel ni bahagian perlawanan antara Bakri dengan pemburu2 handalan yang cuba untuk memusnahkan Malaysia. Kalau novel ini dapat difilemkan pasti best melihat aksi Bakri berlawan dengan pemburu2 itu. Dengan kesan khas bersama aksi luar biasa seorang pemburu yang fizikal dia sudah diubah suai supaya dapat melihat dengan jarak jauh, bergerak pantas dan ketahanan fizikal yang luar biasa berbanding dengan manusia biasa. Lagi best kalau dapat lihat senjata Bakri yang hebat dan ditempa khas. Memang gempak.

Novel ni menggunakan latar masa ketika Malaysia berada dalam pencapaian tertinggi setanding dengan kuasa2 besar seperti China, Jepun dan Amerika. Ketika itu juga, Malaysia mempunyai pemimpin yang bukan sahaja berjiwa rakyat tetapi sangat menjaga kebajikan rakyat. Kebajikan rakyat diutamakan dahulu berbanding kebajikan pemimpin. Malaysia juga pada masa itu mempunyai alat pertahanan yang canggih yang dikenali sebagai Hero yang sering dicemburui kuasa asing. Sistem pertahanan juga sangat hebat dengan adanya Inteligen Kerajaan. Segala ancaman dapat ditumpaskan dengan mudah dengan adanya sut Hero dan squad Inteligen Kerajaan. Waktu itu juga Malaysia juga dalam usaha membebaskan Masjidil Aqsa. Tinggal nak tandatangan surat perjanjian sahaja. Disebabkan hebatnya Malaysia waktu itu dengan pemimpin yang sangat menjaga rakyat, ada satu organisasi gelap cuba untuk menghancurkan Malaysia dengan menghantar pemburu handalan untuk mengagalkan dan menghuru-harakan Malaysia. Dengan adanya bekas pemburu, Mustafa serta anaknya Bakri berusaha untuk menumpaskan pemburu2 tersebut demi mengekalkan keharmonian dan keamanan Malaysia. Adakah Mustafa dan Bakri berjaya dalam misi mereka? Kenalah baca novel tu.


Siap ada tandatangan penulis. Hehe

Nak novel ni juga ke?


Ada juga buku2 lain yang bakal diterbitkan oleh penulis yang sama.


Dosa dan Insan - Perjalanan Menuju Tuhan - Hilal Asyraf


Hikayat Satria Satris Sejati - Hilal Asyraf


Surihati Encik Pembunuh - Hilal Asyraf

Saya nak rembat 3 buah novel tu. Tapi tunggu gaji masuk lor.

Nak order boleh hubungi nombor wassap yang tertera.
Saya tukang promote aja. Hehehe

Kalau berminat dengan buku motivasi


Bebaskan Jiwamu - Afdholul Rahman
Boleh juga order sama.

P.s : Cepat2lah rembat novel pemburu tu dan share apa yang terjadi pada akhir episode novel tu kat ruangan komen dibawah ni. Mari kita lihat siapa komentar yang berani dan osem itu yang sudi share.

No comments:

Post a Comment

Apa yang ada dalam fikiran anda?
Sila luahkan. hehe